• KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
TÁMOP záró
Keresés

altA napokban Rakacán táborozhattak a Borsodi Általános Iskola diákjai. Maga a táborozás a  Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet által meghirdetett pályázatnak volt köszönhető, amelyet az Edelényi Kistérség Többcélú Társulása nyert el.

Az „Ismerd meg az Edelényi Kistérség természeti-, kulturális- és építészeti örökségét alkotó tábor” egyik célja az volt, hogy az általános iskolások az Edelényi Kistérség természeti és építészeti környezete számos, rejtett, gyermekek és felnőttek számára egyaránt érdekes, felfedezésre váró helyeit megismerjék.

A „kirándulás” 4 napból, 3 éjszakából állt, s a Rakaca-tavi Szalonna Tópart Vendégházban szállt meg a 16 gyermek, valamint az őket felügyelő 2 felnőtt. A programban hátrányos helyzetű családok gyermekei is részt vettek, akiknek így lehetőségük nyílt megismerni a lakóhelyükön kívüli látnivalókat is. A diákok a 10-14 éves korosztályba tartoznak, s összesen 5 különböző településen élnek, de mindannyian a Borsodi Általános Iskolában tanulnak.

alt

alt

A tábor a térség 9 településével ismertette meg a gyermekeket. Többek között ellátogattak a Martonyi Három-hegyi Pálos templom és kolostorromhoz, Hidvégardóba a Gedeon-kúriába, felfedezték a szögligeti Szádvár romjait, Szendrő nevezetességeit. Szinpetriben, a Nagy Könyv és a Vízimalom megtekintése után a nyomdázás, papírmerítés rejtelmeit is kipróbálhatták. A kastélyok, templomok, gyűjtemények megtekintése, megismerése rajzolási és szabadidős tevékenységet is foglalt magában. Végül játékos vetélkedő keretében a harmadik napon a gyermekek számot adtak a kirándulás alatt szerzett ismereteikről.

alt

alt


Fotók: Borsodi Általános Iskola

 

 
⇐ Vissza a kezdőlapra

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Hozzászóláshoz lépjen be!

Eseménynaptár
<<  Február 2018  >>
 H  K  Sze  Cs  P  Szo  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728    
Látogatók száma
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counterFirefox 1024*768-ra optimalizálva.