• KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
TÁMOP záró
Keresés

altJanuár 31-én fejeződik be az edelényi Művelődési Központ, Könyvtár és Múzeum ”Interaktív könyvtárral a jövőért” című pályázat programja. A projektzáró rendezvényre 2014. január 30-án kerül sor, ahová minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak.

A projekt keretében számos program valósult meg: az egyik ilyen program során az intézmény a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskolával együttműködve az alsó tagozatos tanulók számára tanórákon kívüli, olvasáskultúra fejlesztése foglalkozások megtartására teremtett lehetőséget, illetve a felső tagozatos diákok tanórákon kívüli könyvtárhasználati képzésen vehettek részt. Emellett a gyerekek nyárom három alkalommal is a Rakacai-tónál olvasótáborban gazdagodhattak a tudás élményével.

A központ egy másik együttműködési program keretében „12 hónap mesék és édesanyák közt” címmel szervezett úgynevezett meseterápiás foglalkozásokat a kistérség területén lévő anyaotthon hátrányos helyzetű lakói számára.

A programok mellett lehetősége nyílt az intézménynek a könyvtári rendszerük, a "TextLib" továbbfejlesztésére is, illetve szoftverek és informatikai eszközök, bútorok beszerzésére is.  „Megkönnyebbült” az online hosszabbítás, az előjegyzés, a könyvtárba való beiratkozás rendszere is. Két, idegen nyelven működő, akadálymentesített, interaktív könyvtári honlap és oktatást támogató helyismereti adatbázis kialakítására is megvalósult, ami leginkább a diákság előnyére szolgál.
De nem szabad elfeledkeznünk a Művelődési Központ, Könyvtár és Múzeum vendégeiről sem, akik előadásaikkal hatalmas élménnyel gazdagították a nagyközönséget.  Ellátogatott a program keretében Edelénybe Müller Péter, Halász Judit, Nagy Bandó András, Vujity Tvrtko, az Alma Együttes, s Dr. Főzy István. Az előadások mellett 4 alkalommal családi játszóház is fogadta az érdeklődőket. Az intézmény dolgozói közül 6 fő idegen nyelvi és 1 fő informatikai képzésben vehetett részt a pályázatnak köszönhetően.

 

alt

 

alt

 

alt

 

alt

 

Fotók: http://www.mkkmlib.hu/galeria1

 

 
⇐ Vissza a kezdőlapra

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Hozzászóláshoz lépjen be!

Eseménynaptár
<<  Február 2018  >>
 H  K  Sze  Cs  P  Szo  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728    
Látogatók száma
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counterFirefox 1024*768-ra optimalizálva.