• KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
TÁMOP záró
Keresés

altVasárnap délután megteltek a padok a martonyi református templomban. Ennek oka, hogy az épületet nemrégiben felújították.  A Hálaadó Ünnepi Istentiszteletre a martonyi református hívek mellett több katolikus, szülőfalujából elszármazott és számos szomszédos községben élő református hívő ember is ellátogatott. Ezen kívül több adományozó civil személy, vállalkozó, és egyesületi tag foglalt helyet a padokban.

A templom felújítása nem jöhetett volna létre adományok nélkül, amely közel másfél millió forintra duzzadt pár hónap alatt. A presbiterek lelkesedésének meglett a gyümölcse, hiszen a templom kívülről és belülről is egyaránt szép lett, valamint ennek az összegnek egy részéből újították fel a gyülekezeti imatermet is.

Losonc Géza Nagytiszteletű (továbbiakban Nt.) helyi lelkipásztor köszöntötte a megjelenteket, majd az Ünnepi Istentiszteletet Nt. Baksy Mária az Abauji Református Egyházmegye esperes asszonya  kezdte meg. Igéjében azt hirdette, hogy minden embernek meg van a maga helye, Isten valamilyen szándékkal helyezett minket oda ahol vagyunk.

alt

 

A későbbiekben Martonyi korábbi lelkipásztora Nt. Major Zsolt szólt a megjelentekhez, s elérzékenyülten emlékezett vissza  papi hivatásának kezdetére, amely a faluhoz, valamint  a martonyi egyházközösséghez kötődik. altA katolikus atyák is megtartották ünnepi beszédüket, majd a Meszes-i Énekkar és a község fiataljainak műsorát hallgathatták meg az eseményre ellátogatók.

 

Végül Kiss János gondnok köszönte meg az adományokat és a lelkesedést, mely a felújítás menetét jellemezte.

A szeretetvendégségen, amelyre a templomban összes megjelent hívatalos volt, lehetőség nyílott a személyes beszélgetésekre, és az egyházközség tagjai által sütött finom sütemények elfogyasztására.

 

A hálaadó ünnepi istentiszteletet ide kattintva megtekintheti.

 

 
⇐ Vissza a kezdőlapra
Eseménynaptár
<<  Január 2018  >>
 H  K  Sze  Cs  P  Szo  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Látogatók száma
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counterFirefox 1024*768-ra optimalizálva.