• KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
TÁMOP záró
Keresés

altMegelőzte a felavatási napot az első kivonulás Bódvaszilason. Az Őrs hivatalos átadása előtt, Jósvafő térségébe szalagkorlát ütközés miatt műszaki mentésre kellett kivonulniuk. Ugyanis az őrs a szendrői tűzoltó parancsnokság működési területén tevékenykedik. Bári Zoltán tűzoltó őrnagytól az ünnepséget megelőző napon érdeklődtem. Elmondta, hogy a térségben élők biztonságáról tizennyolc fő hivatásos állomány és Ő mint parancsnok gondoskodik. Ebből közel tíz fő Bódvaszilasról iletve a környező településekről került be, komoly fizikai és pszichikai alkalmassági vizsga után - tudtuk meg Tamás István tudósítónktól.

"Körzetük Bódvaszilas, Jósvafő, Viszló, Tornanádaska - határ, 266 négyzetkilométernyi területen. Elérkezett november 11-e, kicsit szeles-felhős reggel, de az átadás kezdetére a nap is kisütött, hogy felavassák Borsod-Abaúj-Zemplén megye második katasztrófavédelmi őrsét. Dr Hudák Andrea tű. hadnagy, a megyei katasztrófavédelem szóvivője üdvözölte a vendégeket és megjelenteket, felkérve Bakondi György tű. altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgatót az Őrs és a létesítmény felavatására. A főigazgató ünnepi beszédében elmondta, Bódvaszilast is a másfél évvel ezelőtt kezdett program keretében választották ki, hogy minden település katasztrófahelyzetben 25 percen belül elérhető legyen. Megerősítve, hogy tűzvédelmi szempontból eddig fehér foltnak számító területet sikerül felszámolni.

 

alt


A kihelyezett őrs működési területén húsz település, mintegy 266 négyzetkilométernyi területen mentési és oltási feladaton kívül, megelőzési szerepet is betölt. Jól ismeri Bódva-völgye térségét, annak természeti szépségét is, ezért is örömmel jött erre az átadási ünnepségre. Példaként szolgálhat az új létesítmény létrehozásában a társadalmi összefogás.B.A.Z. Megyei közgyűlés társadalmi megbízatású alelnöke, Csiger Lajos, beszélt arról is, hogy a kormány nem hagyja magára a végeken élőket, méltatva a beruházás jelentőségét és kihatását. Ezután olyan személy lépett a mikrofonhoz - Dr. Hudák Zita az edelényi járási hivatal vezetője, aki mindig is ebben a térségben élt, dolgozott - emlékeztetett, hogy Magyarország Alaptörvénye kimondja: "Magyarország védelmezi állampolgárait". E védelmezés egyik konkrét megjelenési formája ez a katasztrófavédelmi őrs, melyet alakosok biztosan tűzoltóságnak fognak hívni. Tűzoltók példaképei kis és nagy gyerekeknek önzetlen munkájukkal és bátor magatartásukkal, mely által talán hivatásként választják majd többen e térségben is, esetleg önkéntes szervezetben végzendő munkával járulhatnak hozzá az Önök eredményes munkájához. Fontos itt ez az őrs, hiszen amellett hogy emberi is múlhat az ittléten, de fontos az épített és nem utolsó sorban a természeti értékek védelme szempontjából is. Fülöp József Bódvaszilas polgármestere, a B.A.Z. megyei katasztrófavédelem közel két évvel ezelőtti megkeresésekor, a községi önkormányzat képviselő testülete is azonnal a létesítés mellé állt, a létesítménynek otthonul szolgáló telek és épületrész átadásával ezt elősegítve. A szalag átvágása után, melyet Dr. György főigazgató vágott át, az egyházak képviselői Meleg Attila református lelkész és Bukovenszki Zoltán római katolikus esperes megáldották az épületet, felszereléseit és az abban szolgálatot teljesítő tűzoltókat és a tűzoltó autót is. Az ünnepségen résztvevőknek ezután lehetőségük volt az épületet, a tűzoltó autót megtekinteni. Attila tű. dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató a rendezvény záró állófogadásán a településre kihelyezett hivatásos tűzoltó egység munkájának fontosságát hangsúlyozva mondott pohárköszöntőt."

 

 
⇐ Vissza a kezdőlapra

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Hozzászóláshoz lépjen be!

Eseménynaptár
<<  Január 2018  >>
 H  K  Sze  Cs  P  Szo  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Látogatók száma
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counterFirefox 1024*768-ra optimalizálva.