• KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
TÁMOP záró
Keresés

alt2013. november 27-én átadták Szendrőben a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet új szociális és fejlesztő központját. Az épületet ünnepélyes körülmények között Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár bocsátotta rendelkezésre.  A segélyszervezet célja nem csak átmeneti segítségnyújtás a bajbaj utottaknak, hanem kiút mutatás a szegénységből.

Államtitkár úr elmondta, hogy a 16 millió forintból létrehozott épület mindenkit befogad, minden generációnak képes otthont nyújtani. A ház helyt ad egy árvízi logisztikai központnak, egy munkaerő-piaci irodának, valamint egy Biztos Kezdet Gyerekháznak.altA beszédek során mindenki kitért a 2010-es rekordméretű árvízre, amely Edelényt és Szendrőt is érintette, továbbá a szendrői tűzoltók által nyújtott segítségre a dunai katasztrófa idején. Soltész Miklós elmondta, hogy az újonnan létesült szociális és fejlesztő központ egyfajta árvízvédelmi bázis is, amely képes segítséget nyújtani a térségben élőknek bármilyen humanitárius katasztrófa esetén.

Rácsok Balázs, az Ökumenikus Segélyszervezet Szociális és Fejlesztési Központ igazgatója elmondta, hogy az épület elsődlegesen logisztikai bázisként üzemel, katasztrófahelyzetben innen fogják kiosztani a segélyeket, valamint a védekezéshez szükséges eszközöket. Ezen kívül a ház otthon ad a humanitárius segélyezési- és árvízvédelmi képzéseknek is.

altAz épületegyüttesben egy munkaerő-piaci iroda is helyt kapott, ahol a térség munkanélküli lakosainak nyílik lehetősége kompetenciák és készségeik fejlesztésére. A központ igazgatója elmondta, hogy a munkaerő-paci mentori feladatok ellátására két hátrányos helyzetű munkanélküli lakost készítettek fel, akik a későbbiekben komplex munkaerő-piaci tanácsadást nyújtanak majd a helyieknek.

 

Mint azt már említettük, a központban helyt kapott egy Biztos Kezdet Gyerekház is. A Gyerekház célja a

althátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatása, felkészítése az óvodára, iskolára, ezáltal beiskolázási mutatók javítása és az iskolai lemorzsolódás csökkentése. A szolgáltatás keretein belül, szakemberek segítségével fejlesztik a gyermekek kompetenciáit, a szülőket pedig szemléletformáló hatással is támogatják.

 

Képek: http://www.szendro.hu/

 
⇐ Vissza a kezdőlapra

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Hozzászóláshoz lépjen be!

Eseménynaptár
<<  Január 2018  >>
 H  K  Sze  Cs  P  Szo  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Látogatók száma
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counterFirefox 1024*768-ra optimalizálva.