• KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
TÁMOP záró
Keresés

 alt2013. január 19-ei sajtótájékoztatóján mutatta be Molnár Oszkár polgármester az új beruházást, amely Edelény belvárosának megújulását célozza. A fejlesztés "A megújulás kapujában" nevet kapta és hétszáz millió forintból valósul meg. Az fedezetet uniós pályázat valamint az önkormányzat által hozzátett saját forrás adja.

 

Edelény Város Önkormányzata 2009-ben nyújtott be pályázatot a belváros felújításával kapcsolatban, ami 2010-ben pedig nyertesnek is bizonyult. A belvárosi gyűjtőút már a nagyberuházás egyik lényeges elemének tekinthető, de emellett is mutatkoznak már a fejlesztés jelei, hiszen a vállalkozások közül van olyan, amelyik hozzákezdett a munkálatokhoz.


A teljes kivitelezés a közbeszerzési eljárás lefolytatását követően indulhat meg. Molnár Oszkár javasolta Demeter Ervin kormánymegbízottnak, hogy az állam vásárolja meg a polgármesteri hivatal szintén felújítandó épületét, mivel az állami hivatalok szétszórtan helyezkednek el a járási székhelyen. A polgármester javaslata szerint ezek egy épületbe és központi helyre kerülhetnének, a polgármesteri hivatal a földhivatali épületben kaphatna helyet.alt


A felújítandó elemek között megemlítendő, hogy ki fogják cserélni a víz- és csatornahálózatot, földbe kerülnek a légkábelek, a jelenleginél nagyságrendekkel több parkolóhelyet alakítanak ki, nő a zöldfelületek mérete, vadonatúj burkolatot kapnak az utcák és a járdák. A könyvtár kibővítésével az ott tárolt dokumentumállomány elhelyezésének a gondja oldódik meg, de tágasabb és komfortosabb környezetet biztosítanak a könyvek között keresgélők, helyben olvasók vagy internetezők számára is.


Fontos, hogy a beruházás első felét jelenti csak majd a mostani rehabilitáció, hiszen a második szakaszban szeretnék a 27. számú főút forgalmát az új gyűjtőútra terelni, hogy ezzel a belvárosi rész sétálóutcává válhasson. A Bódva partján, a kastéllyal szemben pedig telkeket alakítanának ki, ahová  turizmust kiszolgáló vendéglátó, szállásadó és egyéb szolgáltató vállalkozások települhetnének.

További látványterveket a beruházással kapcsolatban az alábbi linken tekinthetnek meg: http://www.edeleny.hu/gazdasag_beruhazasok.php

 
⇐ Vissza a kezdőlapra

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Hozzászóláshoz lépjen be!

Eseménynaptár
<<  Március 2018  >>
 H  K  Sze  Cs  P  Szo  V 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Látogatók száma
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counterFirefox 1024*768-ra optimalizálva.