• KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
TÁMOP záró
Keresés

altDr. Tóth Ferenc dandártábornok és Lipták Attila tűzoltó ezredes, megyei igazgató az Edelényi Járási Hivatalban találkozott a dr. Hudák Zita hivatalvezetővel, a helyi katasztrófavédelmi megbízottakkal és vízügy szakemberekkel. A Bódva folyó teljes szakaszán árvízvédelmi készültségre hívta fel az edelényi önkormányzat figyelmét a megyei karasztrófavédelem igazgatósága is a tegnap délutáni órákban.

A Borsodi Közszolgáltató Nonprofit Kft. szakemberei mérték fel a kritikus helyeken a jelenlegi helyzetet és  szemrevételezték a csappantyúkat, átereszeket is Molnár Oszkár függelten polgármester utasítására. A hétvégére jósolják a szakemberek a folyó tetőzését, amely hosszú ideig elhúzódhat. Előre láthatólag további 20 cm-el fog emelkedni a víz szintje a még várható esőzések következtében. Azonban a polgármester véleménye szerint nem alakulhat ki az a helyzet amivel 2010-ben álltak szemben az emberek, ha a hétvégén nem fog több eső esni. Mivel az utóbbi napokban nagyon sok csapadék hullott a talaj nem tud több nedvességet magábaszívni. Ennek a telítettségnek és a további 20 cm-es vízszint emelkedésnek köszönhetően, ha árvízre nem is, de a pincékben feltörő talajvízre számítani lehet. A három évvel ezelőtti árvíz során a Bódva- és az Újtemplom utak szenvedték el a legnagyobb károkat, ott jelen pillanatban is üzembiztos állapotban vannak a szivattyúk, a szükséges intézkedéseket megtették a védelmük érdekében. A vízügy mederőrei jelenleg is készenlétben vannak, figyelő szolgálatot látnak el. Németh Lajos meteorológus elmondása szerint vasárnaptól lesz kedvezőbb, csapadékmentes idő ami egészen a jövőhét végéig tart majd. A gazdálkodóknak is napról napra nő a káruk. A belvíz hátráltatja a mezőgazdasági munkákat ezért valószínűleg nagy mértékű élelmiszer áremelésre számíthatunk a gabonaföldek belvíz miatti használhatatlanságából kifolyólag.

 

 
⇐ Vissza a kezdőlapra

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Hozzászóláshoz lépjen be!

Eseménynaptár
<<  Január 2018  >>
 H  K  Sze  Cs  P  Szo  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Látogatók száma
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counterFirefox 1024*768-ra optimalizálva.