• KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
TÁMOP záró
Keresés

alt2013. május 12-én a kora délutáni órákban borsó-, majd babszemnyi nagyságú jég esett Borsodszirákon. Ez még csak a kisebb gondot jelentette a falu lakossága számára, mivel néhány óra múlva a lehulló csapadék a környező domboldalakon hömpölygött le sár formájában. A sárlavina a futballpályán és a házakban kötött ki a nem megfelelő vízelevezetésnek köszönhetően.

A domb alatt található vasútvonal töltését kimosva a rengeteg mennyiségű csapadék és sár a lakosság pincéiben landolt. Szerencsére a katasztrófavédelem emberei hamar megérkeztek a helyszínre és megkezdték a vízelvezetési munkálatokat. A házak alatt lévő pincék rövid időn belül megteltek vízzel, volt olyan ház, ahol másfél- két méteres vízszint volt. A tűzoltók egész éjszaka dolgoztak annak érdekében, hogy a károkat helyreállítsák.alt

A település futballpályáján éppen egy meccs vette kezdetét, amikor elkezdett esni a borsó-, majd babszemnyi nagyságú szilárd csapadék. A fiatal labdarúgók a jég elől az öltözőbe szaladtak, de sajnos bennragadtak. A segítség szerencsére hamar megérkezett, a faluban élő fiatal emberek csónakkal menekítették ki a focista gyerekeket a futballpályáról. A meccset vezető bíró sem járt jobban, altautóját a focipálya mellett parkolta le, így azt egy traktor segítségével menekítették ki.

A borsodsziráki lakosok nagyon elkeseredettek. Azt mondják az árvíz 2-3 évente előfordul és ez a nem megfelelő vízelvezetésnek köszönhető. A legnagyobb kárt a veteményesekben okozta a nem várt csapadék, a rengeteg munka így hiába való volt. Ezek a károk valószínűleg már nem fognak megtérülni, de a lakosság bízik benne, hogy most már komolyan fognak foglalkozni a csapadékelvezetéssel és ezt a tragédiát nem kell többször átélniük. 

altaltalt

altaltalt

 
⇐ Vissza a kezdőlapra

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Hozzászóláshoz lépjen be!

Eseménynaptár
<<  Január 2018  >>
 H  K  Sze  Cs  P  Szo  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Látogatók száma
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counterFirefox 1024*768-ra optimalizálva.