• KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
  • KIEMELT APRÓHIRDETÉS!
TÁMOP záró
Keresés

altMint ahogy az előzőekben is olvashattunk róla térségünk nagymértékben kivette részét a Duna áradása miatt kialakult védekezésben. Az Aggteleki Nemzeti Park természetvédelmi őrei az állatok mentésében segédkeznek, a szendrői lakosok közül 50 civil nyújt önkéntes munkát a katasztrófa sújtotta helyeken, az edelényből érkező diákok pedig süteményeket, vizet és üdítőket vittek a gátakon dolgozóknak.

Tóth Péter az Aggteleki Nemzeti Park munkatársa egy vadmalacot mentett ki a hideg, mindössze 13 fokos dunai vízből Mohács közelében. Miután kiemelték a malacot a vízből biztonságos helyre vitték. Gemenc környékén sem jó a helyzet, ott a szarvasok vannak veszélyben az ár miatt.

 

2013. június 5-én Szendrőből 50 fős önkéntes csoport alakult Tomorszki István polgármester úr felhívására. Az önkéntesek elsősorban Szentendre városának nyújtottak volna segítséget, azonban onnan tovább lett irányítva a csoport Visegrádra. Azért Szentendre lett volna az úti cél, mert nagyon sok támogatást kaptak tőlük a 2010-ben bekövetkezett katasztrófa idején és említésre méltó az a tény, hogy a két település testvérvárosi kapcsolatban is áll egymással.

A Duna vízszintje sajnos nagyon lassan apad, így a segítségre folyamatosan szükség van. Nem elég az 50 fős csoport munkája, folyamatosan érkeznek civilek a visegrádiak segítségére.

 

Csütörtökön Dunaszekcsőre érkeztek az edelényi gyermekek, akiket Asztalosné Zupcsán Erika az Emberi Erőforrások Minisztériuma államtitkár helyettese fogadott nagy szeretettel.

A Szent Miklós Görögkatolikus Iskola hetedik osztályos tanulói a hajnali órákban indultak autóbusszal, hogy házi süteményekkel kedveskedjenek az árvízi mentésben és védekezésben dolgozóknak. Asztalosné Zupcsán Erika elmondta, hogy a gyerekek önálló döntése volt az adományozás és a helyszín kiválasztása is. Dobozokba volt csomagolva a sok finomság, amit elsőként a dunaszekcsői művelődési házban kínáltak az ott ebédelő tűzoltóknak, katasztrófavédelem munkatársainak, rendőröknek és önkénteseknek. A művelődési házból a kompátkelőnél a védművet őrzőkhöz mentek a süteménnyel, palackos vízzel és üdítővel. A gyerekek kedvességét és jótékonykodását meghatottan fogadták az emberek.

 
⇐ Vissza a kezdőlapra

Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Hozzászóláshoz lépjen be!

Eseménynaptár
<<  Január 2018  >>
 H  K  Sze  Cs  P  Szo  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Látogatók száma
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counterFirefox 1024*768-ra optimalizálva.